top of page

Noord Holland: historische havens

Volendam3.jpg

Volendam

Gezellig Volendam biedt mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit: genieten op de vele terrassen, samen op de foto in Volendammer kostuum of een rondwandeling op de beroemde dijk. Hier is het gegarandeerd gezellig.

Marken

Bijna het gehele schiereiland heeft een beschermd stadsgezicht en er staan meerdere rijksmonumenten. Het bekendste bouwwerk op Marken is de vuurtoren die bekend staat als het Paard van Marken.

Hoorn3.jpg
Marken.jpg

Hoorn

Jaarlijks genieten vele duizenden mensen van deze prachtige stad. Hoorn moet je echt een keer zien, horen, proeven en voelen! Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie kom je nog overal tegen. Dat geeft de stad zijn bijzondere sfeer. 

Medemblik

Medemblik, de oudste stad van West-Friesland. De stad kent vele musea. Op een prominente plek staat Kasteel Radboud, stammend uit het eind van de 13e eeuw. Bij het Bakkerijmuseum worden op ambachtelijke wijze de meest heerlijke lekkernijen gebakken en bij het Stoomgemaal kom je alles te weten over de ontwikkeling van de stoommachine. Medemblik is ook halteplaats van de stoom-tram Hoorn-Medemblik.

Medemblik.jpg
bottom of page