top of page

Geschiedenis van het schip

De geschiedenis van de

Deo Annuente (EH1)

In 1962 liep de Noordzee kotter "Gerrie" van stapel op de scheepswerf van Boomsma in Lemmer. Het schip was gebouwd in opdracht van de familie Ruizendaal uit Spakenburg. In die tijd verhuisde de familie naar Urk. En zo kwam het dat de naam "UK 148" op de boeg kwam te staan.

De eigenaar viste een aantal jaren op de Noordzee met het schip maar omdat de motoren te weinig kracht hadden om er goed mee te kunnen vissen, besloten zij een schip te kopen met zwaardere motoren. De "Gerrie" werd verkocht, kwam in Zeebrugge (België) terecht en voer verder onder de naam "Mermaid" en vissersbootnummer Z 256.

Ze bewees al vele jaren haar dienst toen er zich een ramp voordeed voor de Belgische kust.

Het schip kapseisde tijdens het vissen en een opvarende verdronk.

Nadat het schip weer boven water was gehesen kwam het in handen van de familie Van Eekelen uit Den Oever (Holland). De nieuwe eigenaar kocht het schip vanwege de visquota. De familie maakte plannen om het schip, dat in die tijd de WR 286 heette, te herbouwen tot een recreatieschip.

Maar het liep anders. In 2003 kocht de huidige eigenaar Jan Hoeven het wrak met het voornemen deze tot een varende woonboot voor zichzelf om te bouwen. Tijdens de renovatie werden te plannen bijgesteld. Hij koos voor verhuur van het schip en het maken van dagtochten.

 

Jan doopte het schip de "Deo Annuente (EH1)" wat in het Latijn: "als God het wil" betekent.

Lengte : 18 meter

Breedte :  5,10 meter

Gewicht :  74 ton

bottom of page